| Om att dela kalendrar | |||
Du kan dela dina kalendrar med andra för att visa dem vad du gör eller när du är ledig eller upptagen. Det finns två grundläggande sätt att dela kalendrar och kalenderinformation. Du kan:
När en kalender publiceras placeras en kopia av kalendern på en webbserver, på en specifik URL. Publicerade kalendrar är skrivskyddade och kan inte ändras av någon som prenumererar på dem. Du kan publicera din kalender på din .Mac iDisk, eller på en privat webDAV-server. (Du behöver en webDAV-server om du ska kunna publicera och dela kalenderdata.) Om du publicerar din kalender på .Mac kan alla som du skickar webbadressen till se kalendern med en standardwebbläsare. De kan också använda iCal för att prenumerera på din publicerade kalender. Om du vill publicera kalendern på .Mac måste du vara .Mac-medlem. Klicka på knappen .Mac i inställningspanelen Internet om du vill skapa ett .Mac-konto. Om du inte har ett .Mac-konto kan du publicera din kalender på en privat WebDAV-server (till exempel på en server där du har en egen webbsida). Andra användare kan prenumerera på din publicerade kalender med iCal, men de kan inte se den med en webbläsare. Det går också bra att exportera kalenderinformation. Om du exporterar aktiviteter och sedan importerar dem på en annan dator kan de importerade aktiviteterna redigeras. Den redigerade informationen på den andra datorn motsvarar då inte längre den kalender som ursprungligen exporterades. |
Om du vill ha mer information om att publicera, prenumerera på eller exportera och importera kalendrar, klickar du på "Jag vill veta mer". |
| Jag vill veta mer | |